Intrinsec #Teatru Senzorial Labirint

I N T R I N S E C - Teatru Senzorial Labirint

5 martie/ începând cu ora 14 / Meru Iași
Realizat de Grupul de Teatru Senzorial Labirint ”Instinctiv”- Cluj-Napoca
Datorită caracterului personal de interacțiune cu spectatorii, locurile sunt limitate și necesită rezervare în prealabil. 
Rezervări: 0746 534 158
Suport artiști: 20 lei
30 locuri

>>>>>>>
Știi, când merg la teatru, mă lovesc uneori de un zid. După zid, se întâmplă lucruri fascinante care mă copleșesc și pentru câteva momente mă regăsesc într-o pasă copilărească. Nerăbdător, tot ce vreau să fac e să alerg, să fluier, să sar zidul și să intru și eu în poveste. 
Desigur, orice aș simți, mă resemnez până la urmă și mă bucur de restul spectacolului lipit de scaunul meu. Cred că așa am început să îmi doresc un alt fel de spectacol.
Așa că îți propun ceva diferit. Lasă-te purtat într-o călătorie a simțurilor, în care tu ești în mijlocul poveștii, în care ”actorii” îți devin companioni de drum. Acolo, la granița unde imaginația și realitatea încep să se contopească. 
Să nu rămâi lipit de scaun. Îndrăznește și sari împreună cu noi zidul.

>>>>>>>
Trupa realizează și un W o r k s h o p Teatru senzorial Labirint
1-3 martie 2017/ între orele 16– 20
Grup țintă: 10 participanți
Workshopul va include activități de cunoaștere, deschidere și coeziune a grupului prin aplicarea metodelor de educație nonformală prin teatru (name and energy games, leading games). De asemenea, vor fi exerciții specifice teatrului senzorial, în care participanții vor înțelege rolul simțurilor în ghidarea și conexiunea cu ceilalți. Nu vor lipsi exercițiile de imaginație și creativitate, în care ei vor fi puși în situația de a acționa spontan pentru a crea anumite roluri și momente de teatru.
Înscrieri: 0746534158

>>>>>>>>>
Grupul de Teatru Senzorial Labirint "I n s t i n c t i v" a început activitatea la Cluj-Napoca în Ianuarie 2013 în Cadrul Asociației Centrul de Resurse pentru Comunitate http://crc-cluj.org/ . 
Această inițiavă a fost creată în urma unui șir de traininguri susținute de actorul Adrian Ciglenean, unul dintre inițiatorii acestui gen de teatru în România. Membrii grupului de la Cluj au participat la formări susținute de Iwan Brioc, inițiatorul Teatrului Senzorial Labirint în lume. În plus, o parte dintre componenții trupei au fost prezenți la conferința din Sofia, Bulgaria pe tema aplicării acestui tip de teatru în diferite contexte. 

Membrii trupei au creat numeroase spectacole în Cluj-Napoca la Muzeul Etnografic, Parcul Etnografic Romulus Vuia, în cadrul Zilelor Clujului, Festivalului Peninsula, Festivalului 77 de ore 77 de artiști, Clujul Vizibil și în cadrul altor initiațive locale. La invitația organizatorilor, au oferit experiențe autentice teatrului senzorial labirint și la Dorna Art, Tabără sfi-ci ASPHAR din Rădășeni județul Suceava, Noaptea Porților Deschise la Muzeul Etnografic Baia Mare.

Centrul de Resurse pentru Comunitate a organizat în vara anului 2016 un training internațional prin programul Erasmus +, unde tineri din 4 țări au învățat cum se construiește un spectacol de Teatru Senzorial Labirint, iar ulterior au susținut în Cluj-Napoca spectacolul Ritual Beyond Roots la Casa de Cultură a Studenților.

>>>>>>>
M e r u Iași este o platformă artistică independentă de instituțiile de cultură care are sediul într-o clădire monument istoric participând astfel la revitalizarea patrimoniului arhitectural.
Spațiul gravitează în jurul celor trei platforme pe care le presupune conceptul:
_ Galeria de Artă MERU este dedicată proiectelor experimentale din aria artelor contemporane. Susținem artiștii locali, dar nu numai.
_ Atelierele individuale și comune se adresează artiștilor, creativilor, persoanelor care lucrează cu tehnici artistice. 
_ Galeria de Artă cu vânzare și Cafeneaua fuzionează într-un spațiu comun care găzduiește evenimente diverse din aria cultural-artistică: expoziții, dezbateri, teatru, workshopuri, concerte. 
>>>>>>>>>>>>>>>>
Fondurile pentru susținerea proiectului INTRINSEC provin din motorul economic al conceptului, Cafeneaua Meru.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

>>>>>>>>>
Grupul Intrinsec transmite mulțumiri către Daniel Macoveiciuc, Andreea Loredana Lungu, Bicycle Hostel și Comunitatea Vie pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

logo tele moldova

Postul de Televiziune Tele Moldova Plus indeplineste toate caracteristicile sirigorile unui post de televiziune regional avand licenta prin satelit nr.S-TV 306 din 30 iulie 2013 si licenta TV-C 667 din 7 martie 2013.

Populare

Recent Comentate

Galerie Foto