Tăriceanu: Am strâns semnăturile pentru proiectul privind insolvența TVR; am avut o discuție și cu colegii din PSD

1244 times

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că a strâns semnăturile pentru propunerea sa legislativă privind intrarea TVR în insolvență și că a discutat cu social-democrații să o susțină

"Astăzi (marți — n.r.) am strâns semnăturile pe proiect (privind insolvența TVR — n.r.), am avut o discuție și cu colegii din PSD, și cu domnul Dragnea. Dânșii așteptau ca aceste propuneri să fie discutate împreună cu propunerea avansată de PSD, de modificare a Legii 41 de funcționare a TVR, care, în principal, se axează pe separarea funcțiilor de președinte și director general", a precizat Tăriceanu.

El a explicat că, pentru ușurarea procedurilor, ar fi de acord cu acest lucru, în cazul în care raportul Comisiei de cultură a Camerei Deputaților de respingere a proiectului PSD de separarea a celor două funcții va fi retrimis de către plen la comisie.

"Propunerea de introducere a procedurii de insolvență la TVR nu are legătură cu proiectul de lege deja depus (al PSD — n.r.), dar, sigur, pentru ușurarea procedurilor, pot să am în vedere, nu mă deranjează să discutăm împreună la comisiile de specialitate această propunere. Ceea ce știu eu este că astăzi propunerea de separare a funcțiilor de președinte de cea de director general a fost respinsă la Comisia de cultură de la Camera Deputaților. Urmează ca mâine, cel mai probabil, să depun această inițiativă, fie sub forma unor amendamente la Legea 41 sau ca proiect complet separat, urmând să intre în discuție dacă plenul Camerei Deputaților hotărăște că propunerea respinsă să fie retrimisă la comisie", a mai precizat Tăriceanu.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune inițiată de PSD a primit marți raport de respingere de la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaților.

Prin acest proiect, senatorul PSD Georgică Severin propune separarea funcției de președinte al consiliului de administrație de cea de director general al SRR și SRTv și incompatibilități pentru membrii consiliilor de administrație, cum ar fi să renunțe să facă parte din partide sau din structurile de conducere ale organizațiilor sindicale.

sursa: agerpres.ro

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

logo tele moldova

Postul de Televiziune Tele Moldova Plus indeplineste toate caracteristicile sirigorile unui post de televiziune regional avand licenta prin satelit nr.S-TV 306 din 30 iulie 2013 si licenta TV-C 667 din 7 martie 2013.

Populare

Recent Comentate

Galerie Foto