Sebastian Ghita, la DNA Ploiesti in dosarul in care este acuzat de favorizarea unui grup infractional

1451 times

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat, vineri dimineata, la sediul DNA Ploiesti, unde a fost citat in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatului premierului Victor Ponta, in care Ghita este cercetat pentru favorizarea unui grup infractional, informeaza Mediafax.

Sebastian Ghita a ajuns la DNA Ploiesti putin inainte de ora 8.30, el spunand ca nu poate preciza ce le va declara procurorilor in conditiile in care nu stie ce il vor intreba acestia. La ora transmiterii acestei stiri, Ghita se afla in sediul DNA Ploiesti.  

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, la DNA sunt asteptati, in cursul zilei de vineri, si deputatul PSD Vlad Cosma, precum si tatal acestuia, Mircea Cosma, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova, ambii acuzati, ca si Ghita, de sprjinirea unui grup infractional organizat.  

Cei trei se afla sub control judiciar de la sfarsitul lunii februarie, iar aceasta perioada expira, procurorii urmand sa stabileasca daca prelungesc sau nu masura preventiva. 

In 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa SC Grossman Engineering Group.  

In acelasi dosar, au fost fost pusi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.  

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.  

Procurorii sustin ca, in perioada 2011 - 2015, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai SC Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. 

De asemenea, Mircea Cosma ar fi facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

logo tele moldova

Postul de Televiziune Tele Moldova Plus indeplineste toate caracteristicile sirigorile unui post de televiziune regional avand licenta prin satelit nr.S-TV 306 din 30 iulie 2013 si licenta TV-C 667 din 7 martie 2013.

Populare

Recent Comentate

Galerie Foto