Întâlnirea dintre Iohannis şi Poroşenko a fost ”foarte caldă”. Preşedintele Ucrainei l-a salutat pe Iohannis în română şi i-a mulţumit pentru susţinere: "Îl aştept la Kiev"

1034 times

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o întâlnire bilaterală, în marja Consiliului European, cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, întâlnire care a durat aproximativ jumătate de oră, cei doi discutând despre calendarul viitoarei vizite a preşedintelui României la Kiev şi sprijinul bilateral.

Surse oficiale au declarat că bilaterala dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko a fost ”foarte caldă” şi a durat aproximativ jumătate de oră, desfăşurându-se după declaraţia de presă a preşedintelui Ucrainei, la sediul Consiliului. După această întâlnire, Poroşenko a părăsit lucrările Consiliului European.

”Poroşenko l-a salutat pe preşedintele Iohannis în limba română. A fost o întâlnire foarte caldă. Cei doi şi-au amintit despre faptul că s-au întâlnit la mitingul de solidaritate de la Paris”, au precizat sursele citate.

Dialogul dintre cei doi şefi de stat a fost precedat de o întâlnire, în marja Consiliului European, în sala de Consiliu, discuţia privind viitorul relaţiei bilaterale, sprijinul reciproc pentru proiecte bilaterale şi pentru chestiuni de ordin regional între cele două ţări.

În cadrul discuţiei bilaterale, preşedintele Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko au stabilit calendarul întâlnirilor viitoare, au mai precizat sursele citate.

Poroşenko: Îi mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru susţinere, îl aştept curând la Kiev

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat, joi, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că a fost o întâlnire ”fructuoasă” şi că i-a mulţumit preşedintelui României pentru ”poziţia puternică de susţinere a Ucrainei”, adăugând că îl aşteaptă curând, la Kiev.

După întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, care a durat jumătate de oră, Petro Poroşenko a declarat, la ieşirea din Consiliul European, că discuţia cu preşedintele Iohannis a fost ”fructuoasă”.

”Vreau să îi mulţumesc preşedintelui României pentru poziţia foarte puternică de susţinere a Ucrainei”, a spus Poroşenko.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că l-a invitat pe preşedintele României la Kiev.

”Am avut o foarte importantă discuţie bilaterală. L-am invitat să viziteze Kievul şi el a primit invitaţia mea şi îl aşteptăm la Kiev, foarte curând”, a mai spus Petro Poroşenko, la finalul întâlnirii bilaterale.

Sursa: mediafax

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

logo tele moldova

Postul de Televiziune Tele Moldova Plus indeplineste toate caracteristicile sirigorile unui post de televiziune regional avand licenta prin satelit nr.S-TV 306 din 30 iulie 2013 si licenta TV-C 667 din 7 martie 2013.

Populare

Recent Comentate

Galerie Foto