Regina Angliei a împlinit 91 de ani

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în plină formă, a sărbătorit ieri împlinirea vârstei de 91 de ani. La fel ca în fiecare an, evenimentul a fost marcat prin 41 de salve de tun în Hyde Park şi 62 salve trase din Turnul Londrei, informează lepoint.fr.

Suverana britanică şi-a petrecut ziua de naştere cu discreţie, într-un cadru privat.

Născută pe 21 aprilie 1926, regina britanică obişnuieşte să îşi marcheze aniversarea în „doi timpi” - în ziua naşterii propriu-zise, în intimitate, şi apoi printr-o ceremonie oficială în luna iunie, potrivit unei tradiţii seculare.

Deşi are o sănătate de fier, regina Elizabeth a II-a, care a urcat pe tron în 1952 la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, acceptă constrângerile vârstei şi a început de câţiva ani să îşi relaxeze, treptat, programul vizitelor de stat şi al angajamentelor sale oficiale.

 
 

În 2016, la cea de-a 90-a aniversare, suverana a făcut o veritabilă baie de mulţime, ultramediatizată, în faţa castelului Windsor, urmată de petreceri şi spectacole în întreaga ţară.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

logo tele moldova

Postul de Televiziune Tele Moldova Plus indeplineste toate caracteristicile sirigorile unui post de televiziune regional avand licenta prin satelit nr.S-TV 306 din 30 iulie 2013 si licenta TV-C 667 din 7 martie 2013.

Populare

Recent Comentate

Galerie Foto