Francezii au stat la cozi să voteze

Alegătorii francezi au aşteptat la cozi lungi şi peste trei ore pentru a putea să voteze la secţiile deschise în străinătate, Este cazul unei secţii de vot deschisă în metropola canadiană Montreal. Între timp, reprezentanţii ministerului de Externe susţin că prezenţa ridicată la urne nu a creat probleme majore la secţiile deschise în străinătate. De asemenea, ministerul responsabil cu organizarea alegerilor în afara graniţelor franceze a precizat că prezenţa ridicată la urne a dus la crearea cozilor din Montreal, relatează BBC News.

Cozi lungi s-au format şi în mai multe capitale europene, precum Londra şi Berlin.

Alegătorii francezi s-au mobilizat în multe oraşe din întreaga lume pentru a vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Analiştii cred că prezenţa ridicată la urne va fi crucială pentru oprirea ascensiunii candidatei Frontului Naţional, Marine Le Pen.

Primii doi clasaţi în alegerile de duminică vor continua lupta în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, care este programat să aibă loc pe 7 mai.
 
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

logo tele moldova

Postul de Televiziune Tele Moldova Plus indeplineste toate caracteristicile sirigorile unui post de televiziune regional avand licenta prin satelit nr.S-TV 306 din 30 iulie 2013 si licenta TV-C 667 din 7 martie 2013.

Populare

Recent Comentate

Galerie Foto