Avocata lui Gheorghe Ștefan: „Dosarul de la Bacău e mai important”

Aflat în arest la domiciliu din seara de 15 aprilie, Gheorghe Ștefan, fostul primar de Piatra-Neamț, figura pe lista de ședințe a Tribunalului Neamț din ziua de 16 aprilie.

Numai că, la termenul la care s-au pus în discuție „măsurile preventive” luate față de două firme aflate în proces, Ștefan nu a fost citat. Practic, după 6 luni de stat în arest- cea mai lungă perioadă din tot lotul Microsoft, deși nu era nici ministru, nici soțul doamnei Udrea și nici patron la cel mai mare en- gros ”chinezesc” din țară- Gherghe Ștefan are parte de o perioadă ls fel de agitată, de data aceasta în diferite instanțe. Oricum, din punctul de vedere al condițiilor situația nu suferă comparație, iar perioada de arest la domiciliu va fi scăzută dacă se va ajunge la condamnarea fostului primar. În legătură cu termenul de 16 aprilie „dacă am fi fost citați, ne-am fi prezentat fără nicio problemă”, a declarat avocata Felicia Adiaconiței. „Nu trebuie să anunțăm pe nimeni în cazul în care avem termen de judecată, numai dacă este vorba despre o deplasare la spital, de exemplu, trebuie cerută aprobare. Oricum, în opinia mea, dosarul de spălare de bani, care se află acum în faza de cameră preliminară la Bacău, este mai important decât dosarul Microsoft, pentru că e mai avansat. Avem termen pe 14 mai, o să fim la Curtea de Apel Bacău, împreună cu administratorii celor 4 firme implicate și fiecare își va spune punctul de vedere”.

La termenul din 16 aprilie, Tribunalul Neamț a decis să mențină măsurile preventive față de cele două societăți, iar avocata a declarat că va face contestație imediat. Firmele au interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau de lichidare; interdicția inițierii fuziunii, a divizării, a reducerii capitalului social și interdicția efectuării unor „operațiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvența, cu excepția măsurilor de conservare”.

La Bacău, la termenul din mai, se vor pune în discuție excepțiile ridicate de inculpați și respinse, in corpore, la Neamț. Dacă și magistrații de la instanța superioară vor avea aceeași opinie, dosarul va intra la judecata pe fond.
În acest dosar, procurorii DNA susțin că „în perioada 01.01.2010 – 01.02.2014, au fost scoși din SC Strong Montaj SA, au fost supuși unui proces de spălare a produsului infracțiunii, 4.414.221,28 lei (aproximativ 1 milion euro)”.

Pe de altă parte, dosarul Microsoft are termen la Înalta Curte de Casație și Justiție pe 20 aprilie, iar Gheorghe Ștefan va fi prezent în instanță. El a ajuns acasă în noaptea de 15 spre 16 aprilie, la ora 3, după ce-a fost eliberat din Penitenciarul Rahova, unde a stat în ultimele două săptămâni, după ce-a fost trimis în judecată și a fost transferat din Arestul Poliției Capitalei. Pe perioada arestului la domiciliu, fostul primar poate fi verificat de poliție la orice oră din zi sau din noapte și nu are voie să ia legătura sub nicio formă cu 26 de persoane care sunt implicate, ca martori, denunțători sau inculpați, în dosarul Microsoft.

Sursa: mesagerulneamt.ro

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

logo tele moldova

Postul de Televiziune Tele Moldova Plus indeplineste toate caracteristicile sirigorile unui post de televiziune regional avand licenta prin satelit nr.S-TV 306 din 30 iulie 2013 si licenta TV-C 667 din 7 martie 2013.

Populare

Recent Comentate

Galerie Foto