Ţintele infractorilor în Piatra Neamţ. Cartierele periferice şi magazinele din centru, teritoriu preferat pentru hoţi

Ţintele infractorilor în Piatra Neamţ. Cartierele periferice şi magazinele din centru, teritoriu preferat pentru hoţi Foto: ziarpiatraneamt.ro

Cele mai multe infracţiuni se înregistrează în cartierele Speranţa, Văleni, şi în zona supermarketurilor. O ameninţare pentru siguranţa populaţiei o reprezintă încă infractorii minori.

În ultimii doi ani, cele mai mari bătăi de cap le-au dat poliţiştilor din Piatra Neamţ grupările de minori conduse de Paul Bumberică, zis Orlando, sau clanul Neda care acţionau în zonele aglomerate din oraş. Ţinta micilor infractori care nu împliniseră 14 ani, erau bătrânii neajutoraţi. Aceştia erau urmăriţi şi tâlhăriţi, de multe ori prin metode violente, de banii pe care îi aveau la ei. S-au întâmplat astfel de fapte în zona Pieţei Centrale, în cartierele Precista sau Mărăţei, dar şi în centrul municipiului. Populaţia a fost atât de revoltată de impotenţa autorităţilor, încât în zona Pieţei Centrale au fost amplasate afişe cu chipul lui Orlando şi avertismentul adresat clienţilor să se ferească de micul infractor. De altfel, Paul Bumberică a stabilit şi un record în materie.

La vârsta de 13 ani, el avea la activ zeci de fapte penale, tâlhării şi furturi din buzunare. Pe tot parcursul lui 2013 şi în primele trei luni din 2014, Orlando a comis 60 de fapte, adică mai bine de jumătate dintre infracţiunile comise în perioada amintită de copiii cu vârste sub 14 ani (119 fapte comise de 149 de minori sub 14 ani). Clanul Neda, format din minori cu vârste mai mici de 14 ani, avea la activ anul trecut 32 de fapte. Ana Maria Tănase, fata care a fost bătută de fostul şef Cezar Filip în sediul Poliţiei Municipiului a contabilizat şi ea două fapte, plus alte câteva împreună cu alţi tovarăşi. În prezent, Orlando şi-a mutat raza de acţiune în ţările din vestul Europei, iar Manex Neda, liderul grupării, care împlinise 14 ani, a fost arestat în aprilie 2014, fiind prins de poliţişti după ce a comis o tâlhărie. Furturi de subzistenţă de la supermarket

În primele zece luni ale anului trecut, pe raza oraşului Piatra Neamţ se înregistraseră 71 de furturi din supermarketuri, media fiind de unul la patru zile. „În toate cazurile autorii au fost surprinşi în flagrant şi traşi la răspundere penală. Majoritatea persoanelor cercetate pentru comiterea infracţiunilor de furt din unităţile comerciale erau tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ. Zonele rău famate ale oraşului au rămas şi anul trecut cartierele mărginaşe Speranţa şi Văleni, unde patrule mixte de la Poliţia Municipiului, Poliţia Locală şi jandarmi au fost dirijate pentru a stăpâni fenomenul infracţional. O lungă perioadă, cartierul Speranţa a fost un adevărat focar de infracţionalitate, dat fiind că aici se aciuiau persoane de etnie rromă care nu aveau forme legale şi se ocupau cu furturi şi cerşetorie.

Sursa: gandul

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

logo tele moldova

Postul de Televiziune Tele Moldova Plus indeplineste toate caracteristicile sirigorile unui post de televiziune regional avand licenta prin satelit nr.S-TV 306 din 30 iulie 2013 si licenta TV-C 667 din 7 martie 2013.

Populare

Recent Comentate

Galerie Foto