Braila

Toate interacţiunile pe care cetăţeanul le are cu instituţiile statului trebuie să se realizeze şi în spaţiul virtual, iar acest lucru se poate întâmpla în acest an, până la 1 decembrie, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Augustin Jianu. Recent, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că permite şi firmelor să acceseze Spaţiul Privat Virtual, astfel încât să primească de la autorităţile fiscale şi să transmită acestora, documentele fiscale în format electronic. Prin SPV se pot comunica, automat, actele administrative fiscale, actele de executare precum şi alte acte emise de ANAF precum certificatul de atestare fiscală, adeverinţa de venit sau certificatul de cazier fiscal.
Dupa ce un microbuz s-a rasturnat pe drumul judetean 212, in afara localitatii Spiru Haret, politistii au amendat Consiliul Judetean Brăila cu 2.625 lei pentru ca nu a intretinut drumul pe timp de iarna. Soferul nu a adaptat, se pare, viteza microbuzului pentru transport persoane, pe directia Braila-Constanta, la carosabilul acoperit cu polei, iar la iesirea dintr-o curba, conducatorul auto a pierdut controlul autovehiculului si a iesit in decor, unde s-a rasturnat. În accident, cinci pasageri, trei barbati si doua femei, au fost raniti.
La data de 30.11.2016, în evidenţele A.J.O.F.M. Brăila se aflau înregistraţi 8.629 şomeri, dintre care, femei 3137, iar bărbaţi 5492; şomeri indemnizaţi 1145 şi 7484 şomeri neindemnizaţi; şomeri din mediul rural 6534 şi respectiv, 2095 din mediul urban. Structura acestora pe niveluri de pregătire s-a prezentat, astfel: 7514 sunt şomeri cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii; 850 cu nivel de instruire liceal/postliceal şi 265 cu nivel de instruire universitar. La nivelul județului Brăila, rata şomajului înregistrat, la 30 noiembrie 2016, a fost de 6,81%.
Pot opta pentru invatamantul dual, pentru calificari profesionale de nivel 3, conform Cadrului national al calificarilor, elevii inscrisi in clasa a VIII-a, dar si absolventii clasei a VIII-a din seriile anterioare. Dar, elevii pot fi inscrisi in invatamantul dual numai daca au promovat clasa a VIII-a. Calendarul este: 13 februarie 2017 - Transmiterea, de catre unitatile de invatamant care au oferta educationala pentru invatamantul dual de stat, spre aprobare, la Inspectoratul scolar Judetean/al Municipiului Bucuresti, a propunerii privind componenta Comisiei de admitere din unitatea de invatamant care organizeaza invatamant dual de stat, avizata de Consiliul de administratie al unitatii de invatamant; 16 februarie 2017 - Transmiterea, de catre Inspectoratul Scolar Judetean catre unitatile de invatamant care scolarizeaza in invatamantul dual de stat, a aprobarii Comisiei de admitere din unitatea de invatamant care organizeaza invatamant dual de stat; 20 februarie 2017 - Elaborarea de catre unitatile de invatamant care au oferta pentru invatamant dual de stat, impreuna cu operatorii economici/ institutiile publice partenere, a Procedurii de admitere.
În cadrul „Axei prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale” vor fi finanţate centre sociale pentru persoane vârstnice prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015, respectiv: centre de zi pentru persoane vârstnice, unităţi de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, centre de preparare şi distribuire a hranei pentru persoane aflate în risc de sărăcie, pentru zonele în care beneficiarii serviciilor sociale asigurate de cantinele sociale sunt în majoritate vârstnici săraci. Solicitanţii de finanțări pot fi, unităţi administrativ-teritoriale, alte entităţi de drept public, dar și entităţi de drept privat, adică asociaţii şi fundaţii, dar și unităţi de cult sau structuri ale cultelor aparţinând cultelor religioase. 
Conducerea Spitalului Judetean Braila isi doreste sa rezolve din problemele cu personalul existente. Astfel, in luna februarie, intre 8 si 23, se vor organiza patru concunsuri pentru ocuparea a 26 de posturi. Posturile scoase la concurs sunt de infirmiere, asistenti farmacie, asistenti radiologie imagistica si asistenti medicali generalisti. 
La 20 ianuarie 1368 domnitorul Vladislav – Vlaicu acorda negustorilor braaoveni privilegiul de a face comert pe „drumul Brailei” pana dincolo de importanta asezare. La data respectiva Braila capatase o deosebita importanta economica in traficul international ce unea Brasovul de marea artera comerciala care era fluviul Dunarea. 
Autoturismele parcate pe trotuar sau stationate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou de autoritati, potrivit noilor reguli incluse intr-o Hotarare de Guvern cu privire la circulatia pe drumurile publice, document care a intrat in vigoare sambata, 21 ianuarie. Executivul a modificat in luna decembrie 2016, printr-o Hotatare de Guvern, regulile de ridicare a masinilor care stationeaza neregulamentar pe carosabil, dar si a celor parcate pe trotuare. Documentul a fost publicat in Monitorul Oficial in data de 22 decembrie 2016 si a intrat in vigoare sambata, 21 ianuarie 2017. Potrivit documentului, ridicarea autovehiculelor parcate sau stationate neregulamentar va fi realizata de catre administratorul drumului public sau, dupa caz, de catre administratia locala, cu exceptia cazurilor in care in autoturism se afla persoane. Ridicarea autoturismelor poate fi dispusa de catre politistii rutieri, in baza unor dispozitii scrise care vor cuprinde data, ora si locul ridicarii vehiculului, gradul profesional, numele si prenumele politistului rutier care dispune masura tehnico-administrativa, precum si unitatea din care acesta face parte, indicarea expresa a temeiului juridic referitor la norma incalcata, mentiuni privind inregistrarea foto sau video a stationarii vehiculului, mentiuni privind avarii vizibile pe vehicul si date privind numarul de inmatriculare/inregistrare si marca vehiculului.

logo tele moldova

Postul de Televiziune Tele Moldova Plus indeplineste toate caracteristicile sirigorile unui post de televiziune regional avand licenta prin satelit nr.S-TV 306 din 30 iulie 2013 si licenta TV-C 667 din 7 martie 2013.

Populare

Recent Comentate

Galerie Foto